7 sollicitatietips

Solliciteren blijft altijd spannend en vaak zijn er meerdere kandidaten voor dezelfde functie. Daarom is het belangrijk om een goede indruk achter te laten. Met deze zeven tips willen wij jullie helpen om een goede indruk achter te laten bij potentiële werkgevers. In deze blog behandelen wij het sollicitatiegesprek.

Hierbij de 7 sollicitatietips:

  1. Zorg dat je weet wat de naam is van je gesprekspartner.
  2. Bestudeer je eigen CV en formuleer antwoorden op de meest waarschijnlijke vragen. Bereid je erop voor dat tekst en uitleg gevraagd wordt over veranderingen in je werk en carrière.
  3. Neem een kopie van je CV mee naar het gesprek en houd deze bij de hand.
  4. Inventariseer je sterke en zwakke punten.
  5. Verdiep je in het bedrijf (bekijk de internetsite) en de functie. Hiermee toon je belangstelling en initiatief en het geeft je de kans vragen te stellen tijdens het gesprek. Vragen stellen straalt zelfvertrouwen uit en laat zien dat je communicatief vaardig bent.
  6. Weet waarom je de baan wilt en waarom je heel geschikt bent voor de functie.
  7. Kom op tijd: beter 10 minuten te vroeg dan 5 minuten te laat. Dit geeft je de kans om de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf te observeren. Als je niet weet hoe lang het duurt om het bedrijf te bereiken, ga er dan één of twee dagen van tevoren heen. Houd wel rekening met vertragende factoren zoals het verkeer.
7 sollicitatietips

Bekijk onze openstaande vacatures

Bekijk al onze openstaande vacatures