Over ons

Vanuit onze vestiging in hartje Rotterdam bemiddelt Diff technisch geschoolde vakmensen op vmbo-, mbo- en hbo-niveau. Van starters tot specialisten op het gebied van uitvoering, engineering en ondersteuning. Door onze ruime kennis en ervaring in de technische arbeidsbemiddeling, weten wij als geen ander wat er op dit moment speelt in de branche.

Doordat wij over een groot netwerk aan opdrachtgevers in de bouw & techniek beschikken, heeft Diff altijd de geschikte baan voor jou! Voor werkgevers zijn wij in staat het verschil te maken door onze no-nonsense aanpak en heldere afspraken. Wij beschikken over een groeiend, kwalitatief kandidatenbestand.

Ons land kent wet- en regelgeving omtrent eerlijk, gezond en veilig werken waar arbeidsbemiddelaars zich aan dienen te houden. Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk met een bureau zaken te doen die deze wet- en regelgeving respecteert en naleeft.

Het is daarom goed om te weten dat Diff B.V. samenwerkt met een betrouwbare en volledig gecertificeerde backoffice partner WePayPeople, met jarenlange ervaring en een uitstekende reputatie. U kunt er zodoende op vertrouwen dat alle backoffice zaken zoals de salaris- en loonadministratie, afdrachten van belastingen en premies, contractbeheer, digitale arbeidsovereenkomsten en online urenregistratie met de grootste zorg worden uitgevoerd.

Alle certificeringen – en dus kwaliteitswaarborgen – zetten we hieronder nog even kort voor u op een rijtje.

Onze backoffice partner is lid van de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU). Als lid van voorgenoemde brancheorganisatie voldoen zij aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van administratie en organisatie.

Diff B.V. past dan ook de CAO voor Uitzendkrachten 2019-2021 (NBBU) toe. De toepassing van deze CAO biedt duidelijkheid alsook concrete voordelen voor de inlener. Zo biedt de AOW-regeling o.a. de mogelijkheid om de werkzaamheden van uitzendkrachten, na hun pensioengerechtigde leeftijd, op flexibele basis bij u voort te zetten. De NBBU-cao hanteert daarnaast het ‘loonverhoudingsvoorschrift’. Dit houdt in dat uitzendkrachten recht hebben op hetzelfde loon als vaste medewerkers. Dit voorkomt ongelijkheid op de werkvloer.

Diff B.V. mag meevaren op het VCU certificaat van onze backoffice partij. VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en komt voort uit VCA. VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Het VCU-certificaat geeft blijk dat ons VG-beheersysteem (VG= veiligheid en gezondheid) op orde is.

Wepaypeople voert het SNA-keurmerk. Dit keurmerk is het resultaat van een positieve NEN-4400 inspectie bij onze backoffice partner. De Stichting Normering Arbeid (SNA) controleert o.a. op de aangifte en afdracht van (in Nederland) verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting, maar ook dat loonbetaling niet in strijd is met de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Het gecertificeerde SNA-keurmerk geeft u – als inlener – de zekerheid dat u zaken doet met een betrouwbare partij.

Op de website van de SNA Stichting Normering Arbeid kunt u nagaan dat onze backoffice partij – wepaypeople – aan deze norm voldoet.

Onze backoffice partner maakt gebruik van een G-rekening. Een G-rekening is een deels (geblokkeerde) rekening die uitleners kunnen gebruiken om omzetbelasting, loonbelasting en premies aan de Belastingdienst te betalen. Als inlener bent u daardoor ervan verzekert dat belastingen en premies netjes worden betaald en dat het risico op inlenersaansprakelijkheid wordt verlaagd.

Zowel Diff B.V. als onze backoffice partner staan ingeschreven bij de KvK. Als ondernemer riskeert u hoge boetes als u samenwerkt met bureaus zonder (juiste) registratie. U kunt de inschrijving van de bovenvermelde ondernemingen hier controleren. Meer informatie over in- of uitlenen van arbeidskrachten is beschikbaar op de KvK website: www.kvk.nl/waadi

Downloads

CAO Uitzendkrachten NBBU

SNA verklaring Wepaypeople

VCU certificaat

G-rekening overeenkomst Wepaypeople

KvK uitreksel Diff B.V.

Kvk uitreksel Wepaypeople

Algemene voorwaarden

Aanvullende voorwaarden Diff B.V.

Bekijk al onze openstaande vacatures